Referanser

IMG_1032Merete Brenne i media: Les artiklene ved å klikke på linken under.

A-magasinet: «Leser kroppen med fingerene»

Aftenposten: Masasjeterapi får musklene på gli

Fosna-Folket: Gløder for naturlig bevegelse

Kan du si: Natural Movement Brenne

Referanse fra kursdeltager:

Et veldig bra kurs!

Det er gode behandlingsteknikker som er svært effektive. Kurset har gitt meg en bredere forståelse av spenningsmønsteret i hele kroppen og sammenhengen mellom muskelkspenninger, psyke og typologi. Det er verdt å sette av tid til å ta disse kursene.

– Beate Aarstad Engelund massasjeterapeut mnmf og sertifisert Natural movement therapist –

Til deg som vurderer en utdannelse til Natural Movement Therapist!

Jeg er utdannet massasjeterapeut hos Axelsons og ble introdusert for Merete Brenne gjennom klinikken jeg jobber på.

Kurset og behandlingsteknikkene tar utgangspunkt i hele kroppen, hvilket faller sammen med mitt syn på at «man henger sammen». Jeg bruker metoden/teknikkene i mine behandlinger, enten selvstendig eller som en del av flere verktøy, men alltid med øye på helheten.

Verktøyet er effektivt. Når jeg er ute på bedrift og behandlingstimen er kort har jeg gleden av å kunne tilfredsstille klientene som gjerne vil skape sirkulasjon på ømme punkter, samtidig som jeg kan ivareta mitt eget ønske om å behandle årsaken, og skape en langtids virkning. I mange tilfeller sitter smertene bak og klientene opplever det som positivt at jeg behandler disse ømme områdene. Samtidig kjenner de at det skjer noe når jeg bruker teknikker fra Natural Movement utdannelsen på framsiden. Det å løsne på spenninger i f.eks abdomen med disse teknikker opplever jeg som den «beste/raskeste» måten å gjøre det på. Plutselig har jeg fått et verktøy som gir meg mer ut av en 30min behandling, som jeg praktiserer på bedrift.

I klinikk-sammenheng ønsker jeg kanskje spesielt å fremheve effekten behandlingen gir på klienter med fibromyalgi. Mange opplever en umiddelbar bedring av smertene, og noen mener det er den behandlingsformen som de får mest ut av.

Det at Merete legger opp kurset slik at du selv også skal justere dine holdninger, har gitt meg gleden av å kjenne hvilken effekt behandlingen har på min egen kropp, samtidig som øvelsene gir meg mulighet til å vedlikeholde egen holdning.

Jeg håper flere vil ha gleden av behandlingsmetoden til Merete. Både som utøvende terapeut og klient. Lykke til med valget!

–  Yvonne Veraar –

Jeg har vært interessert i samspillet mellom muskler og bevegelse i mange år, men har ikke funnet noe som jeg føler integrere begge delene i et helhetlig system.

Dette fant jeg på kurs hos Merete Brenne og har etter endt grunnkurs tilegnet meg mer kunnskaper om hvordan kroppen fungerer i forhold til muskler og ledd. Læren om muskel og leddkjedene gir også en forklaring på hvorfor og hvor spenningene setter seg i kroppen og hvilke utfordringer/plager det medfører for kroppen. Gjennom et helhetlig behandlings system kan man påvirke disse muskel og ledd kjedene, dette gjennom en kombinasjon av behandling og øvelser- og ikke minst kan pasientene selv føle hvordan spenningene slipper underveis! Anbefales! »

– Linn C Johnsen, Registrert Akupunktør –

Referanser fra klienter:

Hos Merete Brenne opplevde jeg bedring etter få behandlinger 

For en tid tilbake hørte jeg noen som snakket varmt om Merete Brennes evner som terapeut. Jeg hadde i flere år vært plaget med sterke muskelspenninger, skjevheter i kroppen og høyt blodtrykk. Disse problemene var blitt forverret av et hjerneslag som førte til lammelser, selv om jeg etter hvert ble godt rehabilitert fra lammelsene. Muskelspenningene og skjevhetene i kroppen har i vesentlig grad vært hemmende for trening og daglige aktiviteter. Jeg har forsøkt kiropraktikk, naprapati, vanlig massasje og fysioterapi uten at det ble noe bedre. På den mer alternative fronten forsøkte jeg feldenkrais og rosenterapi, men uten at det førte til noe gjennombrudd.

Hos Merete Brenne opplevde jeg bedring etter få behandlinger. Hun tok utgangspunkt i flere muskelkjeder som går fra hodet helt ned til føttene og la vekt på at spenninger i disse kjedene må tilnærmes på riktig måte og i riktig rekkefølge. Jeg fikk i tillegg i oppgave å gjøre noen enkle øvelser hjemme hver dag. Øvelsene tar ikke mer enn fem minutter, men må utføres lojalt, Man kan ikke falle for fristelsen å hoppe over en dag. Etter 14 behandlinger har jeg opplevd en radikal bedring. Jeg er mykere i muskler og ledd og har fått rettet opp skjevhetene i kroppen. Løp og gange er mye lettere, og fremfor alt er blodsirkulasjonen i kroppen, særlig i beina, bedre. Jeg kan kjenne det. Man skal kanskje ikke bruke ord som «vidundermiddel», men hvis man utfører de øvelser som man har fått beskjed om hver dag, er ikke sannheten langt unna.

– Sverre (46) –

Merete har gitt meg en helt ny hverdag!

Da jeg kom til Merete første gangen var jeg uføretrygdet på grunn av kjevesmerter.

Jeg hadde gått til fysioterapi, som jeg syntes hjalp noe, i 10 år, jeg hadde prøvd akupunktur, og jeg hadde fått smertebehandling på smerteklinikk. Jeg følte meg delvis neddopet og tappet for krefter og energi. Jeg måtte være forsiktig med bruk av ansiktsmuskulatur, det ville si å være sosial, for det ga meg hodepine.

Meretes behandling gjennom ett og et halvt år gjør at jeg i dag er så å si smertefri, jeg har fått energien og humøret tilbake. Jeg kan være sosial og aktiv uten å tenke på at smertene skal komme.

”Bivirkninger” av Meretes helhetsbehandling av muskelkjedene har for meg vært at jeg ikke lenger behøver fotsenger for overpronasjon, og jeg kan løpe og hoppe uten å få urinlekkasje. Det er 25 år siden sist jeg løp! Nå trener jeg 3 ganger i uken, løper på tredemølle, og merker stor fysisk fremgang. Jeg har fått et helt nytt liv! Stor takk til Merete!

– Rigmor Heistø Strand –

Ble betraktelig bedre

– Jeg begynte behandling hos Merete Brenne for litt over et år siden etter anbefaling fra en annen terapaut hun samarbeidet med på det tidspunktet. Mine plager var i utgangspunktet knyttet til kjeve og ører. Jeg hadde slitt i to år med muskulær tinnitus, kjevesmerter og nakkesmerter. Dette var plager jeg hadde utviklet etter mange år som musiker og medfølgende skjev kroppsbruk. – Jeg merket at behandlingen Merete gav meg påvirket hele kroppen og jeg har i ettertid sett at plager jeg ikke tenkte var relatert til mine problemer, har blitt merkbart bedre og til dels borte. Dette gjelder bl.a. føttene. Jeg har de siste årene kjøpt mine løpesko på Löplabbet, hvor de tester føttene for hva slags skotype man skal ha. De gangene jeg har kjøpt sko der har jeg fått sko med støtte for overpronasjon. Da jeg i våres skulle kjøpe nye sko for første gang etter at jeg begynte behandling hos Merete, fikk jeg beskjed om at jeg hadde normal fotstilling og at jeg ikke trengte støtte for pronasjon. Jeg hadde da ikke nevnt at jeg tidligere måtte ha det eller noe om behandlingen jeg gikk til. Merete har jobbet mye med føttene mine og mener mye av problemene mine sitter der. De problemene jeg oppsøkte henne for med kjeve og ører har også blitt betraktelig bedre etter hennes behandling.

–  Anne Heistø Aavatsmark –

Vil unngå skader

– Jeg har gått til behandling hos Merete Brenne siden 2007. Den første gangen jeg kom dit, var det på grunn av en strekkskade jeg fikk på håndballbanen og som jeg trengte å få orden på raskt! Det var i løpet av disse første behandlingene jeg fikk en innføring i hvordan muskel og leddkjedene våre virker – at strekken jeg hadde fått, kanskje egentlig bare var et tegn på manglende bevegelighet eller fastlåste spenninger et annet sted i kroppen. – Idag spiller jeg håndball på Nordstrand Damer Elite. 6 år etter den første behandlingen hos Merete er jeg fortsatt en trofast kunde. Ikke på grunn av skader som skal behandles (bank i bordet…), men for å opprettholde bevegeligheten og holde skader unna. For meg har dette fungert fint. Idrettsskader kan aldri unngås helt, men jeg tror at mange kan holdes på avstand hvis kroppen blir «korrigert» på plass en gang i mellom, særlig i perioder med store treningsmengder.

– Vilde Ingstad –

Ble frisk fra benhinnebetennelse

– For noen år tilbake gikk jeg til Merete med benhinnebetennelse, etter et behandlingsprogram hos henne ble plagene borte. – Da jeg spiller håndball på Nordstrand Damer Elite er kroppen utsatt mye trening, noe som lett kan føre til belastningsskader. Høsten 2012 var for meg preget av nakkesmerter og hodepine, et utfall av mye styrketrening, tøffe kamper og stillesittende eksamenslesing. Dette brakte meg tilbake til Merete. Etter bare et par behandlinger føltes alt lettere. Hodepinen ga seg raskt, og det ble lettere å fokusere på skole.Etter jul kunne jeg trene styrke uten å føle ubehag. Da trening og håndball er som en jobb for meg er dette veldig viktig. – Jeg er også overbevist om at lesing og skole har gått lettere etter hjelpen fra Merete. Da jeg kom til Merete så hun raskt at jeg hadde flere spenninger i kroppen som måtte løsnes. Slike spenninger kan raskt føre til overbelastning og skader når man spiller håndball. Jeg har holdt meg skadefri hele sesongen, noe som skyldes en kombinasjon av riktig behandling og uttøyningsøvelser. – Underveis i prosessen var det veldig deilig å dra fra behandling og samme kveld føle fremgang. På banen føles kroppen generelt mer lett og ledig. Jeg kjenner også at jeg har mer overskudd i hverdagen, noe som gir motivasjon til å trene hardere.

– Lillann Eeg Kjærnsmo –

Jeg merker positive resultater allerede etter første behandling

– Jeg har gjennomgått et behandlingsprogram i 3 måneder hos massasjeterapeut Merete Brenne. – Etter mange år med stress og kontorrelatert plager som vond nakke, sliten rygg, stive muskler og tidvis vond høyre arm, fungerer kroppen igjen og jeg har fått overskuddet tilbake.  Jeg har hatt ukentlig massasjebehandling, 1 time av gangen i 2 måneder, nå er behandlingen redusert til én behandling i annenhver uke. Jeg har parallelt med behandlingene fulgt et individuelt treningsprogram, noen enkle øvelser, etter opplegg fra terapeuten. – Jeg merker positive resultater allerede etter første behandling, jeg klarer å puste ned i magen igjen. Takler stress bedre og har ikke lenger vondt i nakke eller rygg. – Merete Brenne har videre bl.a. behandlet / korrigert muskler og spenninger i ankler og føtter, noe som har gjort at ganglag har forandret seg noe, jeg går og beveger meg lettere og mer uanstrengt. Jeg synes det er viktig å nevne at jeg tidligere har vært hos både kiropraktor og fysioterapeut, men kroppslig ikke oppnådd like gode resultater av disse behandlingene som hos Merete Brenne. – Klassisk Yoga har jeg sluttet å praktisere,  da treningsopplegget anbefalt av terapeuten for meg fungerte mer tilfredsstillende. Jeg anbefaler behandlingsopplegget og treningsopplegget til massasjeterapeut Merete Brenne på det varmeste.

– Johanne M. Wilhelmsen, Oslo –

Behandling hos Massasjeterapeut Merete Brenne

På anbefaling fra bekjente, startet jeg med behandling hos Merete Brenne for ca et halvt år siden. Jeg hadde da slitt med nakke og skulder plager i 15 år. I løpet av disse årene har jeg vært hos de fleste spesialister; nevrologer, anestesileger for intravinøs smertebehandling, akupunktur, fysioterapi, manuellterapaut, og en rekke andre leger og behandlingsmetoder. Dette har gitt liten, eller ingen effekt. Etter få behandlinger hos Merete merket jeg en forskjell, og i dag er jeg i lange perioder helt smertefri. Får jeg smerter er det mye svakere enn tidligere. Jeg blir fortsatt bedre og bedre, og har egentlig fått en helt ny kropp. Jeg anbefaler denne behandlingen på det varmeste!

– Åse Falkenberg –